Millefeuille

A la carte kirjansidonta

 

Tervetuloa

Millefeuille - tuhat sivua - on  perinteinen ranskalainen leivos. Minun suosikkileivokseni!

Millefeuillen valmistaminen on erittäin työlästä. Onnistuminen edellyttää parhaiden leipureiden erityistaitojen lisäksi  käsityöläisen kärsivällisyyttä. Onnistunut Millefeuille on kuin sokerilla ja suklaalla kuorrutettu uniikki salaisuus, joka kätkee sisäänsä lukemattomia kerroksia rapeaa taikinaa ja ihanaa kastiketta.

Olen huomannut, että ihmisillä on tapana paneutua millefeuille -leivoksensa syömiseen erityisellä huolellisuudella. Jokaiseen suupalaan on mahdollista yhdistää täydellisesti leivoksen ihana rapeus ja pehmeys.Kun aloin sitoa kirjoja, mieleeni tuli sana ”millefeuille”. Sitoessani sivu sivulta ensimmäistä kirjaani, ymmärsin, miten jokainen yksittäinen sivu edusti tuhatta ajatusta ja tuhatta toivetta – tuhatta ainutkertaista tapaa yhdistää paperi ja kangas parhaalla mahdollisella tavalla.


Ajattelin myös, miten tuhannet kädet tulevat selaamaan sitomiani kirjoja, ja niiden sivuja, omalla ainutkertaisella tavallaan. Nämä sivut tulevat kokoamaan ja nivomaan yhteen salaisuuksia, muistoja ja tarinoita, kuljettaakseen ne sanoina sekä kuvina eteenpäin.


Millefeuille myös siksi, että leivoksen syöminen tuottaa minulle yhtä paljon iloa kuin kirjan sitominen!

Ranskassa napoleon-leivosta kutsutaan millefeuille:ksi